البيض مع البطاطس
نقشر البطاطس ونقطعها مكعبات ويرش عليها الملح وتقلى بزيت غزير
عند نضوج البطاطس يصفى الزيت ونترك من الزيت ما يكفى للبيض
ونضع البيض ونرش ملح علية ثم نخلط مع بعض
ثم توضع فى صحن التقديم مع رش قليل من الفلفل الاسود
لفول على السحور
المقادير : علبه فول مدمس *** 1 م.ك طحينيه *** عصير ليمونه *** ملح *** حبه طماطم صغيرة ***
نضع علبه الفول فى المقلاه على النار حتى تغلى ندق الفول جيدا ( نهرسه )
نضع ملعقه الطحينيه ونحرك ونعصر الليمون ونرش الملح
نفرم حبه طماطم صغيرة
نضع زيت زيتون مع التحريك على النار
نضعه فى صحن التقديم
عجة الفول المدمس
4 بيضات
بصلة صغيرة مبشورة
مثلا كوب فول مدمس
معلقة صغيرة زيت
معلقة صغيرة بقدونس مفروم
ملح – فلفل – كمون
الطريقة
شيلى القشرة بتاعة الفول واهرسية كويس بالشوكة او صفية
حمرى البصلة فى الزيت
اضربى البيض بالشوكة كويس وعلية الملح والفلفل والكمون
و البصلة المحمرة والبقدونس وضعى عليهم الفول المصفى
نضع معلقة زيت فى المقلاية ونضع فيها الخليط كله ونستنى لحد ما القاع يمسك وبعدين نقلبها على الوش التانى
لحد ما يمسك وتستوى نقلب العجة فى طبق التقديم
عجة بطاطس سهلة
نحضر بقدونس وبصل اخضر وحبه بطاطس صغير نيه وثلاث بيضات
نفرم البقدونس والبصل الاخضر جيدا
نبشر حبه البطاطس بالمبشرة
ونضع البيض فوق المكونات ونخلط ونملح ونبهر حسب الرغبة
ثم توضع فى مقلاة فيها 5 ملاعق زيت زيتون وحتى تحمى المقلاه نضع الخليط وعند القلب اذا لم
تستطيعى قلبها مرة واحدة قطعيها ارباع واقلبى كل ربع لوحدة